lauantai 9. helmikuuta 2013

Asus PadFone 2 -testijakson yhteenveto

Kolmiviikkoiseen testijaksoomme osallistui 23 testaajaa. Testijakson pituus vaihteli vuorokaudesta kahteen / testaaja.  Osalle testaajista oli etukäteen sovittu testialue, esim. laitteen soveltuvuusarviointi pelikäyttöön tai työkäyttöön.  Osa sai raportoida vapaasti käyttökokemuksiaan.  Joillekin testaajille kosketusnäyttöiset älypuhelin ja tablet olivat uusia kokemuksia.

PLUSSAT
MIINUKSET
+ älypuhelin ja tabletti toimivat yhdellä puhelinliittymällä
+ soveltuu monipuoliseen käyttöön
+ pitkä käyttöaika, puhelimen voi ladata myös tabletin akusta
+ 4G- ja NFC -tiedonsiirto-ominaisuudet valmiina
+ puhelimen käyttömahdollisuus tabletilla
+ lisäominaisuuksia Google Play-kaupasta
- uuden käyttäjän opastus puutteellinen; käyttö opeteltava itse tai osattava etsiä käyttöohjeita netistä
- käytettävyys rajoitetun datanopeuden sisältävällä liittymällä
- latausjohtoVinkkejä maahantuojalle / valmistajalle


Opetusohjelmaan toivottiin
lisää sisältöä.
PadFone 2:n aloitusnäytössä on nelisivuinen opetusohjelma, jossa opastetaan lähinnä vain puhelimen telakointia tablettiin. Uudelle käyttäjälle opetusohjelma voisi tarjota em. lisäksi myös laitteen käytön pikaoppaan ja sen lisäksi laajemman käyttöohjeen, joka nyt on itse osattava etsiä valmistajan sivuilta. Manuaalien lisäksi voisi olla linkkejä monipuoliseen käyttöön opastaviin videoihin, joihin käyttäjä voisi valita tarvittaessa tekstityksen haluamalleen kielelle. Opetusohjelma voisi  sisältää myös lisätarvikkeiden esittelyn.

Liian lyhyt latausjohto (n. 90 cm) ja sen liitin koettiin laitteen puutteiksi useissa testiraporteissa.  Jos valmistajalla olisi tarjolla Asus Padfone 2:een kohtuuhintainen, erillinen näppäimistö, voitaisiin puhua varteenotettavasta vaihtoehdosta läppärin korvaajana työkäytössä. Nykyisellään paljon kirjoittava käyttäjä joutuu itse etsimään Android -yhteensopivan bluetooth -yhteydellä toimivan erillisen näppäimistön. USB- liitännän puute kiinnitti usean työkäytön näkökulmasta testaavan huomion.

Vinkkejä käyttäjälle

Elävä taustakuva
on kiva mutta...
Kun Padfonea käytetään reissukäytössä puhelinliittymällä, jossa on rajoitettu tiedonsiirtonopeus, suosittelemme seuraavien asioiden huomioimista:

1.  Poista käytöstä yhteydet, jotka eivät ole käytettävissä tai joita et tarvitse
- Wi-Fi, Bluetooth, GPS ja NFC -tiedonsiirto
- näin vähennät myös laitteen virran kulutusta
2. Taustakuva; käytä tavallista taustakuvaa, live -kuva voi hidastaa käyttöä
3. Älä salli itse asentamiesi sovellusten automaattisia päivityksiä
- automaattiset päivitykset latautuvat taustalla ja hidastavat muita toimintoja


Pelilukio kiittää Asus Nordic'ia mielenkiintoisen testirupeaman mahdollistamisesta!

Mikä on Pelilukio?Pelilukio on Kajaanissa toimiva lukio, jossa voi suorittaa ns. kaksoistutkinnon. Koulutuksen järjestäjänä toimii Kainuun ammattiopisto.
- Tutustu Pelilukioon Facebookissa Pelilukion sivulla. Opintojen sisällöistä tarkemmin  www.pelilukio.fi

PELILUKIOSTA NELJÄSSÄ VUODESSA:

• Suoritat av-viestinnän perustutkinnon ja valmistut ylioppilaaksi
• Opiskelet lukiossa aikuislukion oppimäärän ja saat lukion päättötodistuksen
• Saat hyvät valmiudet pelialan ja verkkopalveluiden tuotannon osaajaksi

Ammattiopinnoissa painotetaan sitä, miltä verkkosivu tai peli näyttää tai kuulostaa. Peligrafiikan lisäksi opit tekemään helposti selaimella päivitettäviä verkkosivuja, avaamaan verkkokaupan, valmistamaan 2- ja 3D -grafiikkaa, jolla on käyttöä pelien lisäksi esim. mainosvideoissa ja animaatioissa.

Pelialan opinnot järjestetään yhteistyössä Kajaanin AMK:n kanssa. Lukio-opinnot suoritetaan aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti Kajaanin lukiossa. Ammatilliset opinnot järjestetään pääsääntöisesti Kainuun ammatti-opiston kulttuurialan yksikössä Kajaanissa.9 kommenttia:

 1. Nuo vinkit käyttäjälle on aikas hyviä, kun tuo toimintanopeus ei ole mikään maailman paras!

  VastaaPoista
 2. Aivan, "Mummotestissä" käytössä oli Asus PadFonen vanhempi versio ja siinä 0,5 megan datayhteys. Myöhemmin selvisi, että laitteessa oli päällä kaikki mahdolliset yhteystavat, elävä taustakuva ja niiden lisäksi nuo automaattiset sovellusten päivityksetkin.

  Toiminta pelkällä puhelinyhteydellä parani huomattavasti kun nuo poistettiin käytöstä. Kun puhelin on langattomassa verkossa, silloin noiden lisätoimintojen päälläolo ei näytä juuri hidastavan toimintoja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiinnostavista kokemusten jakamisista ja kirjoitelmista. Olen tässä harkinnut älypuhelimen hankintaa ja tämä näyttäisi olevan nyt vahva ehdokas: puhelin + tabletti samassa paketissa.

  Idea kunnon opetusohjelmasta laitteen mukana on hyvä! Jos ohjeistus on tarpeeksi selkeä ja ymmärrettävä, uskon että uusi käyttäjä on tyytyväinen hankintaansa. Ei voi olettaa, että malttamaton noviisi edes osaisi alkaa etsiä ohjeita netistä. Ne pitää olla helposti saatavilla silloin kun niitä tarvitaan.

  Voisi luulla, ettei tuon toteuttaminen voi kovin vaikeaa olla? Vähentäisi varmaan käyttäjän osaamattomuudesta johtuvaa tyytymättömyyttä uuteen laitteeseen. Meillä kaikilla kun ei vielä(kään) ole kokemuksia noista androideista, tableteista, älypuhelimista ym.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommentistasi, Anonyymi. Kyllä testiryhmällekin tuo uutuus kelpaisi!

  VastaaPoista
 5. Tulipas tuo Padfone hankittua. Kiitti vaan tämän jutun vinkistä karsia noita toimintoja, ne auttoi kun minullakaan ei tuo liittymä oo kovin laajakaistainen.

  Mutta toinen juttu: Nyt huomasin eettä Flashplayeria ei niin vain asennetakaan nähin uusiin antteihin. Netistä löydetyt ohjeet ei oikein valaisseet ja pitäisi tuo lontoon murre olla paremmin hallussa et uskaltaa lähtee kokeileen.

  Voisiako tekaista tänne jonku rautalankamallin sen playerin asentamisesta? -Kiitos jo etukäteen, hyvät raportit teilä.

  VastaaPoista
 6. Hei, tutkimme asiaa. Jos löydämme ratkaisun, laitamme Flash Playerin asennusohjeen valikkoon Artikkelit -ryhmän alle.

  VastaaPoista
 7. Flash Playerin asennusopas löytyy nyt oikeasta reunasta Artikkelit -otsikon alta. -Kiitokset Nikolle nopeasta toiminnasta!

  VastaaPoista
 8. Jess! Noilla ohjeilla sain minäkin toimimaan! Nyt näkyy videot!
  Kiitti vaan
  terveisin "Viikon vanha PadFone 2"

  VastaaPoista
 9. Yes, minäkin kiitän :)

  VastaaPoista