tiistai 5. helmikuuta 2013

Asus Padfone 2 viihdekäytössä

Kuva: http://www.asus.fi/Mobile/PadFone2/
Testissä oli siis Asus Padfone 2. Meistä tämänkertaisista testaajista ei kukaan ollut kovin montaa kertaa tablettiin kajonnut, joten alussa hieman takkuilimme laitetta käyttäessämme. Tabletti oli kuitenkin hyvin aloittelijaystävällinen, joten opimme perusasiat nopeasti. Asusta oli siis yksinkertaista käyttää. Keskityimme viihdekäyttöön.
 
 
Laitteeseen on saatavilla paljon erilaisia sovelluksia, pelejäkin löytyy laidasta laitaan esim. Candy Crush Sagasta Slendermaniin, joten todennäköisesti jokaiselle löytyy mieluinen peli. Pelatessa alas sijoitettu päävalikko oli koko ajan tiellä ja käsi osui siihen epähuomiossa ja keskeytti pelin. Tietenkin ajan kanssa tottuu kaikkeen ja joillekin se ei välttämättä tuota mitään ongelmia, mutta meitä se häiritsi. Kunnon piirtämissovelluksia ei laitteelle löytynyt ja oletusohjelmakaan ei ollut kovin laadukas. Osasyy saattaa olla se, että sormella piirtäminen on haastavaa, mutta varsinkin pienistä lapsista se voi olla hauskaa puuhaa. Annoimme näet erään testaajan viisivuotiaan serkun kokeilla laitteella piirtämistä.
 
 
Yle Areena ja Youtube toimivat, tosin jos videota halusi katsoa ns. nopeasti, niin se muuttui laadultaan huonoksi.
Laitteesta löytyy myös 13 megapikselin kamera, jolla otetut kuvat ovat perustasoa, mutta erään arvostelijamme mielestä niillä ei tehnyt mitään. Laitteen kamera kuitenkin voittaa monet näkemämme digikamerat.
 
 
Koska laitteessa on vain kosketusnäyttö, laitteen mukana tuli myös kosketusnäytölle tarkoitettu puhdistusliina, joka todella tuli tarpeeseen ja sille löytyi käyttöä. Asuksen laturinjohto, kuten täällä on moneen kertaan jo aiemminkin mainittu, on todella heppoinen ja hento. Emmekä löytäneet sille kotelosta omaa paikkaa, joten sitä pitäisi säilyttää matkustaessa jossain eri paikassa.
 
 
Yhteenvetona sanomme, että laite on kätevä matkalle ja kivaa ajanvietettä siitäkin huolimatta, että siinä on jotain puutteita. Tottuneille tabletin käyttäjille tämä on varteenotettava vaihtoehto.

 
- Emma Viitanen, Ira Mäkäräinen ja Sini Salo

2 kommenttia:

  1. Hei, android-tableteissa taitaa olla vakiona ominaisuus, jolla saa halutessaan eliminoitua tuon kirjoituksessa mainitun valikko-ongelman pelatessa. Katso asetukset.

    VastaaPoista