lauantai 2. helmikuuta 2013

Tabletti pelikäyttöön!

Padfone 2 raskaassa pelikäytössä.

Kaikki ovat varmaan miettineet, voiko tablettia hankkia pelkästään pelikäyttöön. Kosketusnäyttö on tietenkin hankala valjastaa pelikäyttöön, mutta  unelmia ei kannata heittää romukoppaan! Nimittäin Padfone 2 on onnistunut tässä varsin mainiosti.

Suurin osa tableteille ja älypuhelimille tehdyistä peleistä on varsin yksinkertaisia eivätkä vaadi kummia alustaltaan.
Muutama kunnianhimoinen pelifirma on kuitenki ottanut haasteen vastaan ja kehittänyt kosketusnäyttöä kantaville alustoille raskaansarjan räiskintä- ja strategiapelejä, jotka eivät ole juuri ottaneet tuulta siipensä alle ainakaan uutisotsikoissa. Otin testiin pari laitteelta hieman enemmän suorituskykyä vaativampaa peliä, ja laitoin alustan puntarille niin suorituskyvyn, grafiikan, pelattavuuden kuin äänien osalta.

Moottoritie on kuuma, niin kuin tämän laitteen rauta!

Lukiessani laitteen teknisiä tietoja olin aika varma, että ei taida ihan heti tulla vastaan peliä tai ohjelmaa mitä tämän koneen rauta ei pyörittäisi. 1,5 GHz:n neliydinsuoritin ja 2 Gt:n ram muisti ei jätä ketään kylmäksi, ei vaikka taustalla pyörisi useampikin raskaampi peli tai ohjelma (vertailun vuoksi, iPad 2:ssa on "vain" 1GHz:, tuplaydinprosessori).
Tämän luulisi pelin kuin pelin, mitä nykyajan mittapuulla julkaistaan, pyörittävän vaivatta ja taydellä ruudunpäivitysnopeudella. Ja sen Padfone 2 myös tekee. 10,1 tuuman 1280x720 HD näytöllä vaatimattomammankin näköiset pelit näyttävät suorastaan upeilta, eikä puhelimen näytössäkään haukkumista ole.

Android-pelien parasta grafiikkaa.

Komeaa katsottavaa, eikös? Aluksi testasin tabletin jo vakiokauraksi leimattuja peruspelejä, Angry Birdsia, Hill Climb Racingia, sanapelejä ja muuta perushuttua. Isolla näytöllä niitä katseli mielellään ja pelaaminenkin oli loistavaa.

Seuraavaksi testailin jo hieman vaativampaa ja monimutkaisempaa laskentaa vaativaa peliä, Dead Triggeriä.
Pelissä pelaaja niittää loputtomia zombi-laumoja ja koettaa selvitä vaaditun ajan ahtaassa kentässä. Peli itsessään oli pelaamisen arvoinen, ja siitä tulikin heti lempipelini. Pelattavuus oli loistavaa, sillä näytöllä oleva tekstuuri ei suttaantunut eikä pätkinyt vaativammisakaan räjähdyskohtauksissa. Grafiikka pelissä on käsinkosketeltavaa, ja  puhelimen näytölläkin todella kaunista. Näytön juuri sopiva kosketusherkkyys on nopeatempoiselle räisikntäpelille täydellinen. Ilmassa lentävät partikkelit ja veden animointi on varmasti android-alustojen huippua, ja mikä parasta, 16 tunnin puheaika riitttää mainiosti zombien lahtaamiseen pitemmälläkin matkalla.

Seuraavaksi testasin MOBA peliä nimeltä Legendary Heroes. Strategiapohjainen näpyttelypeli toimi niinkuin pitikin, pelaaminen oli mutkatonta ja hahmon ohjaaminen tarkkaa.
Legendary Heroesissa pelattavaa riittää kymmeniksi tunneiksi!

Tabletko pelikäyttöön?

Pari tuntia myöhemmin ja tabletilla pelaamiseen koukuttuneena voin suositella tabletilla pelaamista vauvasta vaariin, pelaaminen on helppo omaksua ja valikoimaa peleissä on enemmän kuin tarpeeksi. Jos mobiilipelaaminen yhdistettynä hyvään grafiikkaan ja pelimekaaniikkaan kiinnostaa,  suosittelen Padfone 2:sta lämpimästi!

Tekijät: Jussi Korhonen & Janne Heikkinen

1 kommentti:

  1. Lisätietona vielä, tälle blogisivulle on lähitulevaisudessa tulossa myös puhtaita peliarvosteluita!

    VastaaPoista