torstai 31. tammikuuta 2013

Mummo testattiin - ja myös PadFone siinä sivussa

Asus PadFone 2 -testauksen alkuvaiheessa Mummokin sai hiukan hypistellä testilaitetta. Senioripuhelinta käyttävän 50+ -ikäisen Mummon kommentit olivat sen suuntaisia että tässä voisi olla ratkaisu hänen elinkaarensa loppupäässä olevan Doro -puhelimen seuraajaksi. Siitäpä suvulle kehkeytyi ajatus yllättää Mummo...

PadFone 1:ssä puhelin telakoidaan
poikittain. (Kuva: ASUS)

Nyt sitten Mummo saatiin tälle vuosituhannelle ja hänelle hankittiin edellisen sarjan n. 500 € hintainen PadFone -versio  jossa hän käytännössä sai tavallisen älypuhelimen hinnalla kaupan päälle myös tabletin. Tässäkin versiossa idea on sama - kaksi laitetta, jotka toimivat yhdellä puhelinliittymällä sekä tietenkin langattomassa verkossa silloin kun sellainen on tarjolla. Katso testattujen laitteiden tekniset erot täältä.

Tärkeimpiä valintakriteerejä olivat mm. se, että laite pitää olla helppokäyttöinen ja tekstikoko pitää olla sellainen, että tekstistä saa selvää. Asus PadFonessa nämä ehdot täyttyvät: puhelinta voi käyttää sujuvasti isolla näytöllä sen ollessa tablettiin (Station) kytkettynä.

Kun laite saapui, sen tekstin koko muutettiin normaalia suuremmaksi ja siihen asennettiin useita ilmaissovelluksia, mm. verkkopankkisovellus, Yle Areena, Dropbox -pilvipalvelu ja Mummon kauan kaipailema WhatsApp - viestitysohjelma. Mummo pitää ahkerasti yhteyttä jälkikasvuun ja nyt WhatsApp poistaa tekstarikulut kun kaikilla lähipiirissä on käytössään kyseinen ohjelma. Alkuvaiheessa kosketusnäyttöön tottumattomalle oikean "klikkaustekniikan" löytäminen vei aikaa, mutta vain muutaman minuutin!

Ensivaikutelmat näyttivät hyviltä: Mummo omaksui hetkessä puhelimen käytön, myös telakoituna tablettiin. Hän arvostaa yhdistelmän isoa virtuaalinäppäimistöä, jolla viestittely ja puhelinnumeroiden näppäily on vaivatonta. Nyt voi puhelut hoitaa vaikka sukkaa kutoessa. Kun puhelin on tabletissa kiinni, se toimii kaiutinpuhelimena ja kuuluvuus molempiin suuntiin on hyvä.

Kuva: ASUS
Mummo on tarkka taloudessaan ja hänellä on käytössään tämä 3,93 € / kk puheliittymä, joka sisältää 3000 minuuttia puheluita saman verkon liittymiin sekä 0,5 megan liikkuvan laajakaistan. Mummo reissaa paljon, joten nähtäväksi jää pitääkö liittymä vaihtaa tehokkaampaan.

Harkinnassa on myös PadFone Stylus Headset - joka on innovatiivinen kuulokkeen, mikrofonin ja kosketusnäyttökynän yhdistelmä. Näppärältä näyttävällä kynän mallisella voi käyttää puhelintoimintoa helposti puhelimen ollessa telakassa. Headset on samalla myös stylus-kynä, jonka avulla voi tehdä esimerkiksi muistiinpanot tabletille.

Mummotestissä havaittiin, että tämä 1-sarjan PadFone toimii peruskäyttäjällä oikein mukavasti. Uudempaan, 2. sukupolvea edustavaan Padfone 2 -versioon ei käytännön eroja juuri vielä ehditty havaita, telakointitapaa lukuunottamatta. Tässä PadFone -versiossa telakointi tapahtuu poikittain erillisen suojakannen taakse. Uudemmassa PadFone 2:ssa telakointi tapahtuu pystyasennossa ja muutenkin se tapahtuu sujuvammin.  Toki muitakin eroja on, onhan varsinainen testilaitteemme Asus PadFone 2 monessa suhteessa edistyneempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti