maanantai 28. tammikuuta 2013

Asus PadFone 2 Toimistoon?

Ensituntuma

Kun esimmäistä kertaa sain PadFonen tabletin käteeni huomasin että se on aika paksu takaa johtuen takana olevasta puhelin telakasta. Kun taas kokeilin pelkää puhelinta se ei painanut juuri ollenkaan, tuntui kuin kädessä ei olisi mitään. Molemmissä on Android käyttöjärjetelmä joka yksi suosituimmista käyttöjärjestelmistä.

Työkalut toimistoon

Asusksen Android tableteissa tulee valmiiksi mukana Polaris Office niminen työkalu jolla voi katsella esim. Microsoft Officella tehtyjä asiakirjoja, taulukoita ja esitelmiä. Laitteesta löytyy myös valmiiksi muutamia lehtien luku sovelluksia. Kaikki muut hyödylliset sovellukset pitää ladata Googlen PLAY kaupasta.
Testasimme myös Pixlr Expressiä, joka on kuvan käsittely ohjelma. Yllätyin siitä kuinka monta toimintoa sillä on mahdollista tehdä, kuten muokata kuvan kokoa, värisävyä, terävyyttä, poistaa puna silmäisyyttä ja lisätä monia efektejä. Oudoin ominaisuus jonka löysin kamerasta oli se että kun puhelin on kiinni tapletissa ja käytän kameraa se ei anna kuin 5 mega pikseliä , kun taas pelkällä puhelimella 13 mega pikseliä. Epäilen että tämä johtuu siitä että kun puhelimella oottaa kuvia ne tulee paljon pienempään kokoon kuin tabletilla. Sen lisäksi kamerassa on todella huono optiikka, sillä ei kärsi zoomata ollenkaan tai muuten kuva menee sumeaksi. Mutta onneksi harvoin tarvitsee zoomata. Kameralla voi kuvata HD tasoista kuvaa, joka tekee siitä hyvän.
Tietenkin jossa toimistossa tarvitsee jotain viihdettä on tabletti hyvä laitta jollenkin tuelle niin voi helposti katsella vaikkapa YouTube:n, Yle Areenan tai Nelosen Ruudun videoita. Yksi huono puoli on se, että tabletille ei ole mahdollista saada näppäimistö telakkaa jolla kirjoittaminen olisi ollut paljon helpompaa.

Muuta

tabletin ohjelmisto on hyvin paljon samanlainen kuin Asuksen muissa Android 4.1 malleissa. Pieniä ulkonäkö muutoksia saattaa olla muuten saman tapainen. Tässäpä muuten pieni ulkonäkö tehtävä: kumpi kuvan tableiteista on PadFone 2? Vastaa sivussa olevaan kysely kohtaan. Toinen noista on Asus:ksen Transformer Pad

Arvostelijat: Niko Kyllönen ja Eljas Välimäki

1 kommentti:

  1. Onpa samannäköisiä nuo laitteet, onko siinä muka oikeasti kaksi eri laitetta? Ettei sittenkin olisi kompakysymys tässä...? ;)

    VastaaPoista